Радев, Узунов, прокуратура, Борисов, записи
сн. БГНЕС

Посрещнаха с освирквания Румен Радев във Варна

Президентът Румен Радев беше посрещнат с освирквания във Варна. Недоволните скандираха „оставка“ и „предател“.

Във Варна президентът проведе среща с ръководството на Икономическия университет в града.

„Резолюцията на европарламента за България развенча пропагандната реторика на управляващите“. Това каза днес във Варна президентът Румен Радев.

Според него резолюцията е показала ясно, че всъщност зад красивия лозунг за европейско развитие на България се вихри едно морално провалено управление и корупция.

Дебатът и гласуването в европарламента развенча друга теория, че управляващите са лицето на България пред Европа, което среща всеобхватно одобрение, посочи още държавният глава. Според него се е видяло явно, че това не е така и дори ЕНП не е подкрепила в цялост управляващите в България и това е много показателно. Радев смята, че е показателно посочването на българския парламент като катастрофално ниско ниво на доверие.

„От тази ситуация се излиза с бързи, честни избори, които да сформират веднага нов парламент с необходимото доверие, който да излъчи управление, отговарящо на европейските принципи за прозрачност, отчетност и отговорност“, каза президентът. В отговор на въпрос дали това ще стане с гласувания от парламента Избирателен кодекс Радев коментира, че е наложил вето, но за съжаление българският парламент не е отчел тази възможност – подадената от него ръка, да коригира своите решения, така че да няма съмнения за изборни манипулации и да бъде избегнат хаосът.

- реклама -