Посред нощ: управляващите се разбраха за парите за пътищата

На среща, продължила до посред нощ, управляващите най-сетне се разбраха за парите за пътищата.

Коалиционният съвет при премиера е стигнал до консенсус по темата, предаде БНР. Срещата започна в 19:30 ч. и продължи почти до полунощ.

Съветът на управляващата коалиция се събра в лидерски формат. Само „Има такъв народ“ бяха представени от зам.-председателя на ПГ Виктория Василева и от вицепремиера и регионален министър  Гроздан Караджов.

Няколкочасовият разговор е завършил с консенсус по темата АПИ и парите за пътищата, съобщи източник на БНР от МС. Крайното решение ще бъде внесено на извънредното заседание на Регионалната комисия към парламента.

Предложенията до момента бяха две – парите за ремонт на пътищата да се отпускат от МС или с решение от НС. И доведоха до напрежение между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

Пари все пак ще бъдат отпуснати, увериха участници в срещата.

На коалиционния съвет е било решено още всяка седмица да бъде обсъждана законодателната програма до „най-малкия детайл“.

Все още не е ясно дали ще бъде прието искането на „Има такъв народ“ за промяна в състава на две ключови комисии – Правната и Бюджетната.

От партията на Слави Трифонов внесоха искане да бъде увеличен броят на техните депутати за сметка на „Демократична България“. Сега двете формации имат по двама представители там. От „Има такъв народ“ обаче смятат, че като 25-членна група трябва да получат 3 места, а „Демократична България“ да остане с едно.

Коалиционна драма: ИТН иска да вземе от ДБ две места във водещи комисии

- реклама -