Посолството на САЩ и фирмата производител приветстваха решението на парламента за новите изтребители

Час след като депутатите дадоха зелена светлина за преговори със САЩ за купуването на изтребители F-16, от посолството на САЩ публикуваха съобщение, с което приветстват днешното решение за начало на преговорите за придобиване на нови самолети F-16 Block 70 от Локхийд Мартин.

Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашия съюзник в НАТО, се казва в съобщението.

Производителите също приветстват решението на българския парламент

Lockheed Martin приветства решението на българския парламент за започване на преговори за закупуването на изтребители F-16 Блок 70.

„Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса.

Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Lockheed Martin. Ще продължим да подкрепяме правителството на САЩ и нашите нови български партньори по време на преговорите по договора”, каза Джeймс Робинсън, директор Международно бизнес развитие на F-16 в Lockheed Martin.

––––––-

Lockheed Martin, базирана в Бетесда, щат Мериленд, САЩ, е глобална отбранителна и космическа компания с близо 100 000 служители в цял свят и работи основно в областта на проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддръжката на високо технологични системи, продукти и услуги

- реклама -