сн. БГНЕС

Последно сбогом с Клара Маринова

Професионализъм, почтеност и честност са трите думите, които според журналиста Велислава Дърева описват най-точно Клара Маринова. Днес по обед беше поклонението пред тленните останки на журналиста в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

сн. БГНЕС

Клара Маринова беше едно от популярните лица от телевизионния екран. Тя почина в началото на този месец. Родена е на 20 април 1949 година в село Ресилово, Дупнишко. Завършва Техническия университет в София. Дълги години работи в БНТ. Зрителите я познаат и от ефира на Bgonair. Тя бе и депутат от БСП в 7-о Велико народно събрание, 36-о и 37-о Народно събрание, както и секретар на ПГ на Демократичната левица и ръководител на пресцентъра на БСП в 37-о НС.

сн. БГНЕС

„Това е голяма загуба за всички нас, защото Клара е сърцат човек, журналист, политик – човек, който не отстъпи от своите убеждения. Тя преживя много обрати и въпреки това разчиташе на това, в което е убедена, на хората, на които може да разчита и тя самата даваше от себе си всичко, което е възможно“, каза Янаки Стоилов.

Димитър Главчев сподели, че я познава много от отдавна и посочи, че освен изявен професионалист журналист, тя беше и народен представител. „А като журналист – никога не съм усетил някакво политическо пристрастие, когато съм участвал в нейни предавания“, каза той. Главчев посочи, че тя оставя на медиите да следват нейния професионализъм. „А пък на нас – в парламента, да устояваме принципите си, тъй като аз смятам, че тя беше изключително принципен човек. Разбира се, с други убеждения, различни от тези, които имам аз, но въпреки това тя си ги устояваше честно и достойно“, заяви Главчев пред медиите.

сн. БГНЕС

Велислава Дърева посочи, че днес се разделяме с един чудесен журналист и почтен човек. „Клара Маринова ни оставя своето име, което нищо не можа да опетни. Много преживя, много несправедливост се натрупа в нейния живот, но това е един журналист, който ще остане със своята почтеност и честност“, каза тя.

„Изключително ерудирана личност, професионалист в работата си, който без съмнение ще липсва на екрана“, каза политологът Димитър Ганев.

- реклама -