Последно сбогом с Иван Вуцов

Днес се прощаваме с легендата на българския футбол Иван Вуцов. Поклонението е във фоайето на Националния стадион „Васил Левски“. Вуцов почина в петък сутринта на 79-годишна възраст.

Редица легенди на Левски и българския футбол се събраха, за да си кажат последно сбогом с големия футболист, треньор и управленец Иван Вуцов. Стотици близки и приятели се събраха, за да го почетат. Сред тях бяха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, Наско Сираков, Кирил Ивков, Пламен Марков и много други.

„За Иван Вуцов може да се говори много. Той остави голяма следа в българския футбол. Каквото и да кажем ще бъде малко. Сега той отиде при един добър отбор с добри футболисти, който сега ще си има и един добър треньор и ръководител“, заяви футболният мениджър Емил Данчев.

„Това, което научих от него е дисциплината, трудолюбието, реда, организацията вътре в играта и в живота. Той много държеше и извън терена да уважаваш това, което работиш и да си дисциплиниран. Това е едно от нещата, които той докара от Холандия – за онзи тотален футбол говоря, в който футболистите се придвижват пакетно по терена. Тогава се смееха, но той първи приложи в България този съвременен за онова време футбол. Беше и добър психолог“, допълни „синята“ легенда Ангел Станков.

„Изхубихме голяма легенда. Играхме заедно в националния отбор и Вуцов беше непреодолим отзад като метач. Това беше срещу Белгия през 1965 г. Един от най-големите му мачове, благодарение на който се класирахме за Световното в Англия през 1966 г. Иначе като човек той беше всеотдаен, работохолик дори“, не скри тъгата си бившият съотборник на Вуцов Добромир Жечев.

„Вуцов беше човек с амбиции. Винаги беше на нокти, защото искаше да печели. Това беше и негова сила – не можеше да губи. Звезден отбор се събраха горе – Гунди, Котков, Павката, Меци. Сега имат и треньор. Дано да играят така, както са играли в Левски“, отбеляза легендата Сашо Костов.

- реклама -