сн. БГНЕС

Последно сбогом с Георги Коритаров

Колеги, политици, общественици се взеха последно сбогом с журналиста Георги Коритаров. Поклонението пред тленните останки започна в 14:00 часа в храм “Преображение Господне” в столичния квартал „Лозенец“.

сн. БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова също изпрати Георги Коритаров. Тя сподели, че той й е бил много близък приятел и колега. „Започнахме заедно някъде далече в 1990 година като репортери – той от Демокрация, аз от БНТ. Не мога да повярвам, че го няма, това мога да ви кажа“, бе единственото, което тя сподели пред журналисти.

сн. БГНЕС

„Предполагам, че всеки, който попитате за него ще ви каже много неща, но едно ще се повтаря, че беше истински ерудит, изключителен мозък, човек от тази брилянтна школа на журналистиката каквито за съжаление все по-малко вече се срещат и човек, който даваше винаги воля на мисълта си, което също напоследък е дефицит“, каза Георги Милков. Той сподели, че ще го запомни като един човек, с когото можеше да се говори умно и интересно.

сн. БГНЕС

„В момента аз си мисля за човека, но знам какъв изключителен професионалист беше той и знам как той съумяваше наистина с една невероятен интелект и ерудиция да обглежда събитието в дълбочина и точно тази дълбочина на нещата много ще ни липсва, наистина много ще ни липсва на всички“, каза Тони Николов.

Винаги беше подготвен, сподели Евгени Михайлов. „Не познавам човек, който така задълбочено да познава контекста за нещата, за които говори“, заяви още той.

Георги Коритаров
сн. БГНЕС

Георги Коритаров почина внезапно на 61-годишна възраст във вторник, 6-и април.

Предният ден журналистът е водил предаване, по време на което се е почувствал зле. Той е бил приет спешно в болница с положителен тест за COVID-19, но много бързо е загубил битката с болестта.

- реклама -