Надя Тодорова
Кадър от филма "Дами канят"

Последно сбогом на Надя Тодорова

Надя Тодорова пое по вечния си път. Днес гражданите на Асеновград се поклониха пред – една от емблематичните актриси в добрите години на българското кино.

Във фоайето на читалище „Родолюбие“, където се проведе бдението, хората първо виждаха Надя Тодорова жива – на телевизор се въртеше филм с последното и интервю и откъси от филми.

Надя ТодороваНадя Тодорова играе в над 30 български филма, първото й запомнящо се изпълнение е в „Записки по българските въстания“. Следват много филми, а на особена почит в Асеновград се радва „Дами канят“, който е заснет там.

Днес белокоси мъже си спомнят детските години, когато са наблюдавали скришом снимачния екип, а фактът, че една от актрисите е тяхната съгражданка Надя Тодорова, ги е изпълвала още тогава с гордост. С нея те се гордеят и до днес.

Кметът на Асеновград Емил Караиванов каза, че в нейна чест ще се опитат да възродят театралното дело в града. А в малкия град е имало театрални представления преди 40 години.

Стефан Попов от Драматичен театър Пловдив беше единственият представител на актьорското съсловие, дошъл да изпрати със цветя Надя Тодорова. Заедно са играли на сцената на Пазарджишкия театър, за него смъртта на един талант е смърт на цялата вселена.

- реклама -