Златните момичета

Последен шанс за билети за бенефиса на Златните момичета

Последен шанс за билети за бенефиса на Златните момичета на България. Събитието, което ще ознаменува края на кариерата на националния ни ансамбъл, ще се състои на 17 ноември от 19:30 в зала „Арена Армеец“ в София.

Спектакълът е под надслов „Отборът“ – бенефис на националния ансамбъл по художествена гимнастика 2010-2016″.

Към днешна дата са останали едва 1 300 билета, а организаторите обещават шоуто да бъде без аналог. По план ще бъде разказана личната история на всеки участник в националния отбор през последните 7 години. Това са „златните“ Михаела Маевска, Христиана Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Катрин Велкова, Елена Тодорова и Любомира Казанова.

Зрителите очакват да видят Цвети Стоянова

Това ще бъде първата поява на гимнастичката Цветелина Стоянова след падането й от шестия етаж на 14 юни. Все още не е ясно как точно ще е участието на Цвети, тъй като се очаква препоръката на лекарите, които следят състоянието й.

Цвети

Веднага след бенефиса Цвети ще замине на Германия, където ще се подложи на специална рехабилитация, съобщава „Меридиан Мач“. Близки до световната шампионка разкриват, че състоянието й се подобрява с всеки изминал ден.

Лечението й трябва да подпомогне възстановяването на мускулатурата, която е атрофирала след трите месеца на легло в „Пирогов“.

Невиждано мултимедийно шоу

Зрителите ще станат свидетели на различно и нестандартно за света на гимнастиката шоу. Те ще видят за първи път и официалното представяне на състезателките от новия отбор по художествена гимнастика.

В събитието ще се включат още легендата на световната спортна гимнастика Йордан Йовчев и бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов.

Основните елементи на гимнастиката ще бъдат заменени с по-различни, а теренът на сцената ще бъде превърнат в огромен мултимедиен екран. Така всяко момиче ще бъде поставено в собствена мултимедийна среда. Типичното за този спорт бяло осветление ще бъде заменено с ефектно, с добавени стилизирани видео материали, които да представят изграждането на отбора от самото му създаване през дългия път до големите успехи.

“Един отбор като техния наистина заслужава да бъде изпратен подобаващо”, сподели по-рано Илиана Раева. “За мен историята на този отбор e път, по който имаше всичко – много любов, сълзи, болка и огромно удовлетворение от всичко, което се случи. Обещаваме ви един спектакъл на световно ниво – такова, каквото заслужават нашите момичета”, допълни тя.

Екипът, който се е заел с подготовката на бенефиса, включва повече от 40 души. Хореографи са Маргарита Будинова и Елица Павликенова, които подготвят специални съчетания с много танц и спорт.

За удобството на зрителите, ще бъде създадена специална организация за паркиране на на паркинга на зала „Арена Армеец“. Бул. „Асен Йорданов“ ще бъде частично отцепен с цел улеснено придвижване на присъстващите на спектакъла.

- реклама -