Последен опит: Националният съвет на БСП решава за преговорите с третия мандат

Последен опит: Националният съвет на БСП решава за преговорите с третия мандат. Корнелия Нинова свиква Националният съвет на БСП днес. На него ще се обсъдят действията на партията с получения трети мандат за съставяне на правителство, съобщиха от „Позитано“ 20.

След връчването на мандата, Нинова коментира, че ще поиска от Националния съвет мандат с кои партии да преговарят в парламента. „Ще искаме да преговаряме с всички“, заяви лидерът на левицата.

„Ще поканим на лидерска среща председателите на другите партии, да се изясним искаме ли да има правителство или да се прехвърля горещият картоф. От тази среща вече зависи 4-ата стъпка. Ако постигнем съгласие, което да гарантира мнозинство, започваме да работим“, председателят на левицата.

В понеделник Румен Радев връчи на БСП третия мандат, като последен опит за съставяне на правителство в рамките на настоящото Народно събрание.

На днешния Национален съвет ще бъде обсъдена и организацията на 50-ия конгрес на БСП – приемане на документите за конгреса, ориентировъчната програма и регламент, допълват от „Позитано“.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено