Пощите

Пощите с безплатни пратки за Хитрино в продължение на месец

Българските пощи ще се включат в кампанията за подпомагане на с. Хитрино, което е в бедствено положение след жп инцидент. Това обяви министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски.

Безплатни пратки за Хитрино

Куриерските пакети, адресирани до кметството и жителите на Хитрино, или до кризисния щаб в село Тимарево, ще се приемат за период от един месец като служебни пратки, тоест няма да се заплащат от подателите.

Пратките трябва да бъдат с тегло до 20 кг. Получателят трябва да бъде кметството на Хитрино, жителите на селото или кризисният щаб в Тимарево.

Допустимото съдържание на пратките са хранителни продукти, дрехи, завивки, стоки от първа необходимост и др.

Пакетите ще бъдат приемани във всички пощенски станции на „Български пощи“ ЕАД и офисите на СП ИМС/Булпост. Те трябва да бъдат отворени за проверка на съдържанието.

„Български пощи“ ЕАД ще осигури служебно приемане и изплащане на обикновени пощенски парични преводи до жителите на Хитрино и до откритата сметка за дарения от община Хитрино:

„ТЪРГОВСКА БАНКА Д“ АД

BG95DEMI92403100181704

DEMIBGSF

До възобновяването на дейността на пощата в Хитрино, услугите, включени в кампанията ще се извършват от станцията в Тимарево.

Когато МВР разреши на служители на „Български пощи“ ЕАД да влязат в помещенията на пощата в Хитрино и да огледат щетите, ще се предприемат незабавни мерки за възобновяване на работата на станцията. Междувременно, служители на дружеството се свързват с евакуираните жители на селото, за да уточнят на какъв адрес ще бъдат доставяни спешните пратки за тях.

- реклама -