Прическата на Иван Перишич не помогна на Хърватия - с гола на Куарешма Португалия спечели с 1:0
Дори и желязната фигура в Потугалия Пепе изглежда объркан от прическата на Перишич

Португалия победи Хърватия с гола на Куарешма

Въпреки колосалния талант, с който разполагат, Хърватия и Португалия направиха един от най-скучните мачове на Евро 2016. Двата отбора не успяха да отправят точен удар в редовните 90 минути на двубоя помежду си и логично той завърши 0:0. При продълженията ситуацията не се промени до 116-а минута. Тогава Перишич удари греда, а в ответната атака Куарешма вкара победния гол за Португалия.

Културният шок Иван Перишич

Всъщност, най-забележителното нещо на терена бе прическата на Иван Перишич, причиняваща културен шок на всеки, загледал се в нея. Иначе през първото полувреме и двата отбора заложиха на това да извършват нарушения, за да спират съперника. И го правеха доста успешно. В тима на хърватите се върнаха Марио Манджукич и Лука Модрич, но това развали синхрона, демонстриран срещу Испания.

През второто полувреме за иберийците като резерви се появиха Ренато Санчес и Рикардо Куарешма, но и това не помогна. Двамата се включиха от скамейката и срещу Унгария, като раздвижиха сериозно атаката на Португалия, но този път не се получи така. Анте Чачив пусна в игра за хърватите Никола Калинич и Марко Пяца, но резултатът бе подобен.

Хаосът в края и голът на Куарешма

Все пак в 115-а минута Пяца проби отдясно и намери Перишич, но неговият удар бе блокиран. Минута по-късно Перишич уцели гредата, а в ответната атака Португалия вкара за 0:1. Ренато Санчес намери Нани отляво, той опита нещо средно между удар и подаване, топката стигна до Роналдо в наказателното поле, той стреля и при добавката Рикардо Куарешма се разписа отблизо.

- реклама -