Порошенко зове „Гласувайте с ума си“, Зеленски пя Еминем

И двамата кандидати за президент на Украйна вече гласуваха на втория тур на изборите.

Действащият държавен глава на Украйна Петро Порошенко беше придружен от съпругата и децата си.

„Много е важно по време на гласуването да се ръководите от ума, защото това не е смешно … Името на избрания не е важно, важни са стратегията и начинът, по който нацията и страната ще продължат напред“, категоричен беше Порошенко.

И добави „Твърдо вярвам, че по време на този вот трябва да направим всичко възможно, за да гарантираме, че нашият напредък в европейската и най-важното в евроатлантическата интеграция не просто не е спрян, но не е и забавен“.

Другият претендент за президент Владимир Зеленски си направи много селфита с хората пред избирателната секция преди да пусне своята бюлетина.

Пред събралите се журналисти той сподели, че неделният ден за него, съпругата и децата му е започнал с музиката на американския рапър Еминем. Според Зеленски вотът ще отбележи „победа за украинския народ“. „Ние обединихме страната“, категоричен беше комикът.

Също като основния си опонент – настоящият държавен глава Петро Порошенко, и Зеленски обещава да запази прозападния курс на Украйна, но според него трябва да бъде проведен референдум за решението дали Киев да се присъедини към НАТО.

Гола активистка на движението „Femen“ се опита да нападне Зеленски преди кандидат-президентът да стигне да урната.

- реклама -