дъжд, порои, градушка, София, Перник, Благоевград

Поройни дъждове и градушки в Югозападна България

Силен дъжд, придружен с гръмотевици започна да вали над София този следобед.

Към 17:30 ч няма сигнали за наводнени подлези и други материални щети в столицата .

Мощна буря и градушка се изляха по същото време над Перник.

Бурята в Кюстендил събори кестеново дърво на изхода на града, до пътя за Дупница. Няма поражения, екипи на пожарната отстраниха дънера, предава БНТ.

Екипи на ЧЕЗ и от пожарната сваляха клони по електропреносната мрежа по ул. „Дупнишко шосе“, наложи се за повече от час движението да се пренасочи по едната лента, каза пред БНР главен експерт мобилизационна подготовка и защита на населението към общината Ивайло Чалъков.

Силен дъжд падна и в Дупнишко, като в близкото с. Дяково дъждът беше примесен със ситна градушка – няма поражения по градините и реколтата, разказаха местни хора.

Два часа по-рано пороен дъжд наводни Благоевград. Десетки са сигналите за наводнени улици и паркинги. Коли останаха във водата насред улиците.

Днес за Западна България е обявен жълт код заради очакваните локални количества на валежите, които могат да достигнат между 30 и 50 л/кв.м.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Пазарджишка и Благоевградска. Има и условия за градушки.

- реклама -