Pornhub
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Pornhub изтри 9 млн. клипа от сайта си

Pornhub – най-големият портал в света със сексуално съдържание – изтри близо 75% от съдържанието си. Чистката е премахнала 9 млн. клипа от общо 13 млн. на сайта. Така съдържанието остава от „само“ 4 млн. видеа.

Сред изчистените материали е и най-гледаното аматьорско видео, което беше събрало 29 млн. гледания. Само през 2019-а са качени 6.83 млн. клипа. Една голяма част от тях обаче дори не са порно, а пиратски копия на нормални игрални филми.

Решението на Pornhub идва само дни след разкритието на „Ню Йорк Таймс“ за забранени материали, качени от потребители. Това доведе до прекъсване на връзките между сайта и кредитните институции Visa и Mastercard. Visa дори обяви, че спира връзки с всички сайтове на компанията-майка Mindgeek. В това число влизат Redtube, Youporn, XTube и Brazzers.

„Сега всичкото съдържание в Pornhub е от верифицирани потребители. Това е нещо, което нито Facebook, нито Instagram, нито TikTok, нито Youtube, нито Snapchat или Twitter са правили до момента. Сигурността на нашата общност е върхов приоритет“, се казва в изявление на компанията.

Платформата работи от 2007-а насам и досега всеки можеше да качи клип на нея. Отсега нататък обаче всеки, който иска да го направи, ще трябва да мине верификация. Това включва и позиране с личен документ и потребителко име. Така потребителите ще могат да монетизират видеата си.

- реклама -