Порие - Макгрегър
Снимка: twitter.com/ufc

Порие нокаутира Макгрегър във втория рунд

Дъстин Порие поднесе една от най-големите изненади в UFC в последните години. Американецът тотално надигра и нокаутира Конър Макгрегър във втория рунд в Абу Даби.

Ирландецът бе определян за явен фаворит при завръщането си в октагона, но отнесе първия нокаут в кариерата си в смесените бойни изкуства.

Порие беше изготвил много прецизна тактика. Той първо атакува краката на МакГрегър в ниски кикове, след което започна да обработва горната част на тялото на съперника си и в средата на втория рунд го повали с поредица удари в главата, а съдията прекрати двубоя. По този начин Диаманта взе реванш седем години, след като бе победен от Макгрегър.

Най-вероятно след този успех Порие ще получи шанс да се бие за титлата в лека категория. Тя все още е притежание на Хабиб Нурмагомедов, но той се отказа от спорта. Възможно е поясът да бъде овакантен и Порие да се бие за него срещу Майкъл Чандлър или Чарлс Оливейра. Бъдещето на Макгрегър остава неясно.

„Сърцето ми е разбито, много ми е трудно да приема тази загуба. Кракът ми е напълно изтръпнал. Въпреки че ми се струваше, че блокирам неговите кикове, те потъваха в мускула на крака ми. Дъстин направи страхотен мач, аз не се настроих към неговата тактика. Поздравления за Дъстин. Радвам се за него и съм щастлив, че за 11-ти път бях основният мач в бойната карта на UFC“, заяви ирландецът.

„Това е голяма победа, една от най-големите. Но моята голяма цел е световната титла. Никога не съм се чувствал толкова добре в октагона. Нямах никакви емоции, бях убиец, дошъл тук, за да изпълни мисията си. Бих направил още един мач с Конър, а и винаги съм искал да се бия с Нейт Диас“, коментира Порие.

- реклама -