Анастас Герджиков. кандидат президент, фалшива новина

Поредна фалшива новина за проф. Анастас Герджиков обикаля социалните мрежи

Поредна фалшива новина се разпространява от привържениците на Румен Радев във Фейсбук. В социалната мрежа се появи съобщение, според което проф. Анастас Герджиков се отказва от надпреварата за държавен глава по „лични причини“.

За „достоверност“ публикацията уж на Недялков, която реално не съществува, се позовава и на Радомир Чолаков от Инициативния комитет за издигане кандидатурите за президент и вицепрезидент.

„Преди два часа проф. Герджиков поиска среща с ръководството на Инициативния комитет. Пред нас той сподели, че заедно с г-жа Митева се отказват от участие в президентската надпревара по лични причини. Той не пожела да даде повече информация, като заяви, че тази вечер по две национални телевизии ще обяви подробности и ще призове техните симпатизанти да гласуват за десният кандидат за президент – Лозан Панов“, пишат авторите на фалшивата новина.

Фалшива новина, Анастас Герджиков, кампания, надпревара

Истината е, че проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева продължават кампанията си и в последните дни преди изборите на 14 ноември.

Утре двамата ще имат срещи с граждани в София и Стара Загора, предвижда програмата, разпространена от Инициативния комитет на кандидат-президентската двойка.

- реклама -