протести
Стара Загора

Пореден ден на протести в различни градове на страната

Пореден ден на протести в различни градове на страната. Хората са недоволни от високите цени на горивата, но също така от корупцията, повишаването на данъците и проблемите на хората с увреждания.

Във Варна протестиращите се събраха в района на общината, въпреки хладното време и ръмежа. Те блокираха кръстовището на бул. „Мария Луиза“ и скандират „Оставка“, предаде Фокус.

Много от попадналите в задръстването автомобили подкрепят протеста с надуване на клаксони. В колоните има и автобуси на градския транспорт. Има засилено полицейско присъствие в района, но автомобилното движение остава спряно и в посока Катедралата, и в посока кв. „Виница“.

След това протестиращите затвориха и движението по Аспаруховия мост.

В Перник недоволните блокираха кръговото кръстовище между Драгичево и Перник, което води към АМ „Люлин” и АМ „Струма”. Блокиран е пътят между града и София. Това е поредният протест в Перник, където в събота вечерта на 1000 автомобила участваха в шествието срещу високите цени на горивата и промените в цената на гражданската отговорност.

В Стара Загора също се събраха стотици протестиращи. Десетки старозагорци излязоха на улицата и тази вечер срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. С автопоход по улиците на града под надслов: „Държавата – това сме ние!” те поискаха оставката на правителството.

В София протестът за горивата се сля с протеста на майките на деца с увреждания. Майките за пореден ден настояха за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестиращи граждани с искане за оставка на управляващите се събраха и в Добрич.

С лозунга „Системата ни убива. Времето ви изтече! Оставка!“ недоволните развяха национални знамена на централния площад „Свобода“.

- реклама -