София, протест,
Снимка: БГНЕС

Пореден ден на протест в София – Видео

Протест за поредна вечер в центъра на София.

Гражданите се събраха пред сградата на Министерския съвет. Има значително полицейско присъствие.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Протестиращите искат оставка на правителството на Бойко Борисов. Те носят черни флагове, националните трибагреници, вувузели, тъпани и скандират „Мафия“ и „Оставка“.

Протестиращите окупираха бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“, а след това се насочиха към „Орлов мост“. Хората престояха няколко минути пред сградата на Народното събрание и скандираха „Гешев е позор“, „оставка“ и „мафия“.  След това множеството се придвижи до „Орлов мост“ и спря движението там.  Протестиращите се върнаха по ул. „Гурко“, където освирка сградата на МВР.  Три часа след началото на протеста те отново се върнаха пред сградата на президентството.

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Има и конкретен повод – кадрите в интернет, на които се вижда упражняването на полицейски произвол от снощния протест.

Присъстващи споделиха пред БНР, че са на протеста заради ниския стандарт на живот в страната. Това ги е извело на улицата – безработицата. Двама господа дори отправиха призив към първите мъже в държавата – президента и премиера, да си подадат ръка в името на народа.

Това е третият ден на протести срещу правителството и прокуратурата, които започнаха в четвъртък, след като прокуратурата влезе в Президентството и задържа двама от най-близките сътрудници на Румен Радев. Протестиращите са подкрепени от държавния глава.

 

- реклама -