Германия , антирекорд, коронавирус, ваксинация, военни

Пореден COVID антирекорд в Германия, обмислят задължителна ваксинация за военните

Рекордните 66 884 случая на коронавирус са регистрирани в Германия за последните 24 часа. Това показват данните, публикувани днес от Института „Робърт Кох”.

Предишният антирекорд беше поставен на 18 ноември, когато за денонощие бяха открити 65 371 случая на заразяване. От началото на епидемията инфекцията е открита при 5 497 795 жители на ФРГ. Общо 335 пациенти са починали от последиците на заболяването в рамките на изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи през целия период на пандемията в Германия достигна 99 768.

Седемдневната заболеваемост от коронавирус в Германия е надхвърлила границата от 400 на 100 000 жители за първи път от началото на пандемията. Днес индексът достигна 404,5 пункта. Преди месец броят на случаите е бил малко над 100 на 100 000 души. Броят на хоспитализираните пациенти с коронавирус на 100 000 жители в рамките на седем дни – важен показател за възможни ограничения на обществения живот – е 5,60.

На 18 ноември канцлерът Ангела Меркел проведе среща с ръководителите на федералните провинции, в резултат на която беше приет нов пакет от мерки за ограничаване на разпространението на инфекцията.

Ако преди това основният критерий, използван от властите при избора на ограничителни мерки, е бил процентът на седемдневните заразявания, то сега решаващ фактор е процентът на хоспитализациите.

По решение на властите всички, които полагат грижи за възрастни хора и хора с увреждания, трябва задължително да се ваксинират.

Германия се готви да въведе задължителна ваксинация срещу коронавирус и за военнослужещите си, обяви министерството на отбраната. Така въоръжените сили ще станат първата институция в Германия, въвела задължителна ваксинация срещу коронавируса.

Германия в интервю за италианското издание „Република“. По думите му при някои хора отричането на научните познания вероятно винаги е съществувало, но никога не е било по-очевидно от сега.

Зауер определи създаването на ваксините срещу коронавируса за толкова кратко време като „чудо“.

- реклама -