Пораженията от бурята: над 120 сигнала за паднали клони и ламарини

Над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали аварийните екипи на Столична община вследствие на силния вятър. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Общо 8 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са работили заедно със столичната пожарна на терен през нощта и продължават.

Най-много са били сигналите в южните райони на града като „Витоша“, „Панчарево“, „Овча купел“, „Младост“.

По нареждане на кмета на Столичната община фирмите, ангажирани с почистването на града, трябва да увеличат екипите си на терен. И да организират почистването на тротоари, пътни платна и дъждоприемните шахти. А екипите на „Зелена система“ – алеите на паркове и градини в града. Районните администрации трябва да ангажират съответните си звена за почистването на междублоковите пространства в кварталите.

Небето пожълтява: Защо и докога?

Днес е обявен жълт код за силен вятър.  От Столичната община напомнят на гражданите да бъдат внимателни, защото силният вятър продължава и през деня. Собствениците да обезопасят своите балкони от падащи предмети, а строителните фирми да прегледат оградите и строителните скелета на своите обекти, а търговските фирми – съответно рекламно-информационните елементи, предупреждават от общината.

Днес също ще има силен вятър, предупредиха метеоролозите. В същото време обаче температурите ще са доста по-високи от вчера. Максималните ще достигат от 20 до 25 градуса. За София – 20 градуса.

 

- реклама -