Порадаи пандемията „Ла Скала“ е загубила 23 млн. евро

От началото на пандемията Миланската опера „Ла Скала“ е загубила 23 млн. евро.

Това съобщи директорът на операта Доминик Мейър. „Поради карантината бяха отложени над 150 програми. През месец септември възнамеряваме да възобновим работата. Първото представление ще бъде „Реквием“ на Джузепе Верди и то ще бъде посветено на пострадалите от коронавирус и техните семейства, каза ръководителят на „Ла Скала“, който в началото на тази година пое поста идвайки от Виенската опера.

Мейър съобщи, че е изготвена подробна програма за възстановяване на работата на операта. „Трябва да бъдем реалисти. Ние изготвихме програма, но нали разбирате, че е много трудно в една зала с 2000 гости и 350 служители, да се спазват правилата за разстояние, така както това става в ресторантите и магазините“, каза Доминик Мейър.

За „Великден“ десетки музиканти от филхармонията на театър „Ла Скала” организираха онлайн празничен концерт в чест на медиците, които се борят с коронавируса.

„Великденският концерт” бе посветен на всички лекари и медицински персонал по целия свят, както и на служителите от правоохранителните органи, а италианският тенор Андреа Бочели пя в Миланската катедрала по случай Великден.

„Ла Скала” отмени всички свои спектакли в края на февруари, когато беше обявено избухването на епидемията от коронавирус в Италия и осигури безплатен достъп в интернет, за да могат желаещите да видят записи от най-добрите ѝ спектакли.

„Ла Скала“ е построена за две години от архитекта Джузепе Пиермарини през 1776 – 1778 г. на мястото на църквата „Санта Мария дела Скала“, откъдето идва името на прочутия театър. „Ла Скала“ е открита на 3 август 1778 г. с постановка на операта на Антонио Салиери Europa riconosciuta.

- реклама -