Поправят транспортно-организационна грешка, водеща до катастрофи

Поправят грешка. След поставяне на десетки указателни табели за новата и временна организация на движението, преди разклона за Бараково,главен път Е-79 бе затворен.

 Временната организация се налага заради преработката на кръстовището при разклона за с. Бараково в кръгово.Там с ляв завой се влизаше в АМ „Струма“, но ставаха много катастрофи.

Съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово. За изпълнение на предвидените дейности в района на кръстовището за Бараково изцяло се затваря движението и в двете посоки София – Благоевград и Благоевград – София.

Пътуващите в посока Кулата – Благоевград – София трябва да използват директното трасе на АМ „Струма“ от пътен възел „Благоевград“. Същото се отнася и за направлението София – Благоевград – Кулата.

 Пътуващите по магистралата за Кочериново, Бараково и Рилския манастир ще преминават по следния обходен маршрут: от пътен възел „Бобошево“ по Е-79 и път III-107 за Кочериново – Рилски манастир в посока Благоевград и София; пътуващите по АМ „Струма“ в посока София – Благоевград, които са пропуснали п. в. „Бобошево“, могат да използват пътната връзка на п. в. „Кочериново“ в посока Дупница по Е-79 и пътя за Кочериново – Рилски манастир.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

 До края на септември ремонтите ще приключат

Предвижда се ремонтните дейности при кръстовището за село Бараково да приключат до края на септември. Те ще бъдат изпълнени по програмата за текущ ремонт и поддържане и със средства от бюджета на АПИ.

Лот 2 от магистрала „Струма“ бе открит на 22 октомври 2015 г. от президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов. След по-малко от година се налага преобразуване на движението и инвестиране на нови средства.

- реклама -