Маргарита Попова, Бююк убежище основание

Попова: Величав е всеки подвиг, който защитава интересите на народа

Величав е всеки подвиг, посветен на Отечеството, но най-величав е онзи, който защитава интересите на народа и не се води от исторически конюнктури.

Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на честванията на 100-годишнината от Тутраканската епопея в Мемориалния комплекс „Военна гробница“ 1916 г. в гр. Тутракан, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„На това емблематично място се молим за здраве и за напредък на народа ни, който искаме да живее все по-добре. Тук сме да покажем готовност да градим заедно бъдещето на България за нашите деца“, каза Маргарита Попова, която поднесе венец в памет на загиналите в името на Отечеството и за защитата на гр. Тутракан през Първата световна война.

Вицепрезидентът отправи послание към следващите поколения да си спомнят с признание подвига на българските войници, загинали за свободата, единението и независимостта на родината. В словото си вицепрезидентът призова днешните политически лидери да работят срещу разделенията и да отстояват фундаменталните ценности на свобода и разбирателство между народите и държавите.

- реклама -