Ивелин Попов
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Ивелин Попов: „Емоцията е по-важна от парите“

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов беше представен официално като футболист на Левски. На представянето си при сините 34-годишният играч обяви, че положителната енергия за един клуб е по-важна от парите.

Не искам да плача, но когато говориш за Левски и нещо ти трепва. Всички са много щастливи, че се връщам в клуба“, каза Попов.

„Познавам всички и съм щастлив, че тимът е носител на Купата. Цялото семейство е щастливо. Много пъти съм казал – сменил съм много треньори, но от Станимир Стоилов и Курбан Бердиев съм научил най-много. Казват ти неща, които ти помагат за цял живот. Съдбата си знае работата и съм радостен, че така се случи. За Левски и Станимир Стоилов ще направя повече, отколкото съм правил в чужбина“, добави той.

Ивелин Попов няма да получава космическа заплата

Ивелин Попов каза още, че няма да получава много голяма заплата. „Извървях моя път удачно. Левски го е имало е във времето, в което ме нямаше и ще го има вечно. Връщам се с амбиции и мотивация клубът да печели купи и титли, да играе в Европа. Възхищавал съм се винаги на фигури, каквито са в треньорската съблекалня. Феновете крепят отбора. Много истории и приятели ме наказаха да се върна. Дребните неща много ме карат да се замислям, за да се върна в клуба и да дам нещо. През времето съм си построил така къщичката, че като дойде този момент да не съм зависим“, сподели халфът. Попов се завръща в българския футбол след 12 години в чужбина. Той премина в турския Газиантеп през 2010 г., след което игра за руските Кубан Кранодар, Спартак Москва, Рубин Казан, Ростов и Сочи.

Попов: Ще изглеждаме още по-добре догодина

Той говори и за потенциала на Левски. „На нито един пост не отстъпваме на останалите отбори. Сигурен съм, че следващия сезон Левски ще изглежда много по-солиден. Имах и други оферти, но не съм ги разглеждал. Взехме решение, че трябва да се връщаме в България. Чест е да ти се обади Станимир Стоилов. Не сме обсъждали позицията, на която ще играя. В чужбина не съм играл само като централен защитник. Целите и амбициите на футболистите не може да се различават от тези на треньорите. Моят глад за успехи е много голям. Искам да сбъдна своя мечта, мечта на семейството ми. Длъжен съм и искам да има купи и титли. Понякога любовта и позитивната енергия значат много повече от парите. Още вчера се появих в съблекалнята. Най-радващото е, че младите имат амбицията да се развиват като футболисти. Винаги съм готов да дам съвет и помощ. Младите гледат от нас и попиват“, завърши Попов.

- реклама -