Тома Биков, Александър Иванов, Румен Спецов, фирма, седалище

Полусрутена къща се оказа седалището на фирмата на Румен Спецов – Видео

Кандидат-депутатите на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов се включиха на живо във Фейсбук от запустяла и порутена постройка, намираща се в село Ялботина, община Драгоман.

Двамата обявиха, че това е седалището на фирмата, която Румен Спецов е продал на Даниел Николов.

По думите на Биков това е ДДС-арска фирма, която е прехвърлена на човек с шест присъди.

„Това е офиса на тази фирма, която е продадена от Румен Спецов на лицето Данаил Николов. Г-н Николов убеждава г-н Спецов да му продаде тази фирма с обороти за 6 млн. лв. за крупната сума от 500 лева“, изтъкна Иванов.

„Това явно е някаква харвардска иновация – да продадеш фирма с обороти за 6 млн. лв. за 500 лв. Това и Бил Гейтс не може да го направи“, отсече Биков и повтори, че профилът на тази фирма е за ДДС измами.

„Нещо повече, на този адрес има регистрирани още 23 фирми. Ние питаме Спецов и шефа му Асен Василев дали тази сделка прилича на класическа ДДС схема? Откъде е намерен Данаил Николов? Наистина ли той има 6 присъди? Дали сега е в България? След днешните разкрития възможно ли е да се появи опасност за живота му?“, попита на свой ред Тома Биков. Той също така изрази своите съмнения, че финансовият министър въобще е подавал сигнал до прокуратурата за фирмите на Румен Спецов.

„Важният въпрос е къде е г-н Николов“, изтъкна Иванов.

„Искаме да знаем дали министърът на финансите Асен Василев е подал някаква жалба до прокуратурата срещу Румен Спецов и дали все още стои с него“, категоричен е Тома Биков.

„Работата на Асен Василев е да каже дали подобен човек може да бъде шеф на НАП“, добави той, а Александър Иванов коментира, че финансовият министър трябва да каже кой е предложил Спецов за шеф на Агенцията.

 

Двамата изразиха надежда, че разследващите журналисти ще се поразровят в тази фирма и допълниха, че може би темата трябва да коментира съдружникът на Румен Спецов, който по думите на шефа на НАП, му е предложил г-н Николов.

- реклама -