кокаин Испания

Половин тон кокаин заловиха испански полицаи

Удар на испанската полиция срещу наркотрафика

Половин тон кокаин бе конфискуван в Испания в пратка от подправки, изпратени от Перу. Това стана в резултат на разследване, започнало след получаване на анонимно електронно писмо, предаде АФП.

Общо 535 кг кокаин са заловени на пристанището на Валенсия, скрити в контейнер с редовна доставка на подправки от латиноамериканската страна, обяви испанската полиция, без да уточнява кога полицията е нанесла удара. Наркотикът е бил поставен в метална каса и разпределен в десет раници, тежащи повече от 50 кг всяка.

Арести

Арестувани са 17 души, предполагаеми членове на мрежата, изградила необходимите за трафикантите инфраструктури за разпространение на дрогата в Европа.

Иберийският полуостров е главната входна врата на Европа за кокаина от Южна Америка. През 2015 г. испанската полиция залови общо 23 тона кокаин.

От 2012 г. тя е получила повече от 40 000 поверителни и анонимни сигнала по електронната поща, които са помогнали за ареста на 850 лица, свързани н трафика на наркотици в големи мащаби и разпространението на дребно.

- реклама -