Венецуела

Половин година подготвяли атентата срещу президента на Венецуела

Три безпилотни летателни апарата са били използвани при опита за покушение срещу президента на Венецуела Николас Мадуро.

Това съобщи министъра на съобщенията и информацията на Венецуела Хорхе Родригес. По думите му, първият дрон се е взривил срещу подиума, където се е намирал Мадуро, вторият вляво от подиума, а последният — близо до сграда южно от сцената.

Покушението е било готвено в продължение на половин година

Мадуро, който се отърва невредим „благодари“ на международната общност за участието и в „Туитър“ заяви, че Венецуела ще продължи да върви по пътя на демокрацията, независимостта и социализма.

Ранени бяха седем гвардейци. Държавният глава обвини за нападението опозицията и властите Колумбия, които веднага отрекоха всякакво участие.

Отговорността за опита за убийство на Мадуро пое групировката Национално движение „Войници в тениски“ (Flannel Soldiers). Смята се, че групировката е създадена през 2014 г. и е свързана с офицера Оскар Перес, който през юни 2017 г. стреля от хеликоптер по сградите на Върховния съд и Министерството на вътрешните работи в Каракас.

- реклама -