сн. БГНЕС

Полицията изтласка протестиращите, на площада докараха водно оръдие

Полицейски кордон разчисти триъгълника на властта. Те използваха отново лютив спрей срещу протестиращите, но за кратко. След това митинга беше разделен и жълтите павета пред сградите на властта бяха опразнени.

На площад „Независимост“ преди това беше докарано и водно оръдие.

От мегафоните на водното оръдие от жандармерията предупреждаваше хората, че нарушават обществения ред и трябва да се разпръснат.

Към 23:30 часа полицията успя да изтласка протестиращите до улиците „Съборна“ и „Леге“.

Служителите на реда постепенно разширяваха периметъра на охраняемата зона. Към тях продължават да летят различни предмети.

След това започнаха и масови арести, като униформени изкарваха от тълпата лица, за които се подозира, че по-рано хвърляха по тях самоделни взривни устройства.

Няколко души се оплакаха от различни травми, получени по време на разчистването. Други разказаха, че са видели как полицаи събличат и бият млад мъж.

Преди да започнат разчистването, полицаи излязоха пред колегите си без предпазни шлемове и развяха българското знаме.

сн. БГНЕС

Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов протестиращите са хвърляли самоделни взривни устройства по полицаите, а не обикновени пиратки. Иванов е на мнение, че провокаторите на протеста са част от агитки.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

„За нас е ясно от кои са и кой ги организира. Тези действия са абсолютно режисирани и бяха очаквани. Бих могъл да кажа, че имат доста добра подготовка. Опитваме се да запазим мира, да се държим по най-добрия начин. Днес всички прекалиха, търсят кръвта, опитват да я получат. Няколко пъти опитахме да предотвратим това“, каза още главният секретар на МВР пред NOVA.

сн. БГНЕС

 

- реклама -