Полицията в САЩ спаси 11 отвлечени деца

Американски полицаи откриха и спасиха 11 деца на възраст между 1 и 15 г. в щата Ню Мексико след операция срещу укритие, в което били държани от въоръжени мъже.

Условията, при които са били държани децата, са „най-отвратителните условия на живот, които видях“, каза един от участващите в акцията полицаи.

Акцията е свързана с едномесечното издирване на отвлечено тригодишно дете, съобщиха от службата на шерифа на окръг Таос в Ню Мексико.

Разследването започнало в края на миналата година в провинция Джоунсборо, щата Джорджия, където 39-годишният Сирадж Уахадж от окръг Клейтън беше обвинен в отвличане на малко дете, което в крайна сметка не беше намерено.

Майка на момчето казала на полицията, че детето й е страдало от гърчове, заедно с развиващи се и когнитивни забавяния, отишло в парка заедно с баща си през декември миналата година и никога не се е върнала.

Операцията била проведена на 3 август. Двамата мъже – Уахадж и Лукас Мортън, притежавали внушителен арсенал, включително автомат с пет заредени пълнителя и четири пистолета. Обградените отказали да се предадат на властите и били атакувани.

Скривалището, което полицаите превзели, се оказало нещо ужасно – ремарке, закопано в земята и покрит с пластмаса, без вода, водопровод или електричество.

„Единствената храна, която видяхме, бяха няколко картофа и кутия ориз в мръсното ремарке“, каза полицай. „Но това, което беше най-изненадващо и разтърсващо, беше когато екипът намери общо пет възрастни и 11 деца, които приличаха на бежанци от третия свят.“

Там не само нямало храна и прясна вода, но всички били без обувки и облечени в парцали.

- реклама -