джипове
сн. БГНЕС

Полицията в Кюстендил: Джиповете в Рила са „изпуснати“ за малък промеждутък през почивните дни

Няма нерегламентирано и безконтролно движение на джипове по Седемте рилски езера. Такова е имало за кратко в събота, но ситуацията е под пълен контрол. Това каза за БНР шефът на областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.

Движението на джипове, които повече от 20 години превозват нерегламентирано туристи и багаж към Седемте рилски езера и печелят добре, е забранено от по-миналия четвъртък със заповед на министър Емил Димитров.

По мрежите обаче се появиха снимки този уикенд, на които се виждат джипове в двете посоки по единствения път от бариерата при началната станция на лифта до 17-я стълб на седалковия лифт.

сн. Фейсбук

Туристите, а те през почивните дни са стотици по циркуса, които ги ползват, плащат по 15 лева на клиент. Старши комисар Елиан Стамболийски сподели: „Вчера е имало някакъв промеждутък, в който са ги изпуснали, иначе по принцип не вървят джиповете. Имаме екип там. До края на сезона със сигурност ще останат“.

Контролът дали джиповете спазват забраната е на рейнджърите на НП „Рила“.

А в по-долната часта на трасето – на горската стража и на полицията. Общината в Сапарева баня няма правомощия да ги спира и контролира, казва кметът Калин Гелев.

източник: БНР

- реклама -