Коза ностра

Полицията в Италия арестува новия бос на Коза ностра

Италианската полиция съобщи днес, че е арестуван новият бос на сицилианската мафия Сетимо (Сетимино) Минео и още десетки заподозрени, предадоха Франс прес и ТАСС.

Минео – 80-годишен бижутер, и още най-малко 45 души са заловени точно преди насрочената церемония за неговото „коронясване“ на специално събиране на Коза ностра, предаде БТА.

Повдигнати са обвинения за престъпен сговор от мафиотско естество, изнудване, незаконно носене на оръжие, подпалвачество и др. Операцията е предприета след успоредно разследване на четири наказателни дела.

Криминалният бос с прякор „Чичо Сетимо“ стана през май шеф на съвета на мафията в Палермо. Той оглави всички мафиотски фамилии в провинцията вместо легендарния „кръстник“ на цялата сицилианска мафия Тото Риина, починал миналата година в затвора.

Минео неведнъж е лежал зад решетките, по-специално във връзка с делото за убийството на съдията Джовани Фалконе, уточни днес агенция АНСА.

Днешните арести са „един от най-тежките удари, нанесени от държавата на мафията“, коментира Луиджи ди Майо, вицепремиер на Италия и лидер на партията Движение „Пет звезди“.

- реклама -