Иван Динев Флагман катастрофа измама

Полицията в Бургас издирва автора на фалшива новина за смъртта на Иван – синът на строителния предприемач Йордан Динев

Полицията в Бургас издирва информатор на бургаския сайт „Флагман“, който днес сутринта публикува абсолютно фалшивата смразяваща новина, че в катастрофа е загинал Иван Динев, син на строителния предприемач от Св. Влас Йордан Динев.

Проверката е по жалба на сайта, работи се по нея, казаха от Областната дирекция на МВР.

Днес сутринта „Флагман“ публикува следната информация:

„Около 23:30 часа 20-годишният Иван е летял със шокиращите 250 км/ч по АМ „Тракия” в посока от Бургас към София. При отбивката за Чирпан, на км 215, на пътното платно излиза автомобил БМВ, управляван от М.С. от Стара Загора.

Иван е успял да намали до 190 км/ч, но това не е било достатъчно, за да овладее автомобила и се е забил в мантинелата, като автомобилът е помлян напълно и тялото му е останало вътре. Викана е на помощ пожарна, за да извадят тялото. Има щети и по БМВ-то, откъдето също чрез рязани на врати са извадили шофьора, но той се е разминал с леки наранявания„.

„Флагман“ твърди, че читател, представил се като Георги Динев, е изпратил въпросната информация на редакционната поща на сайта, както и телефон за обратна връзка.

По-късно от бургаския сайт съобщиха, че са предали случая на ГДБОП.

Веднага след публикацията на „Флагман“ от FN се свързахме с ПР на „Диневи Груп“ и МВР, откъдето категорично отрекоха тази информация. От МВР съобщиха за FN, че такава катастрофа през изминалото денонощие в цитирания район на АМ „Тракия“ не се е случвала.

 

 

- реклама -