Благоевград протести, протестиращ полицай
Снимка: Blagoevgrad-NEWS

Полицията в Благоевград проверява сигнал за репресия над протестиращ

По заповед ни директора на ОД МВР-Благоевград комисар Дойчин Дойчинов е образувана проверка за нападение на полицай над протестиращ.

Инцидентът е станал снощи след блокадата на ГП Е-79 в гр. Кресна, предаде БГНЕС.

При първият опит за блокадата на ГП Е-79 край Благоевград в м. Полигона преди обяд вчера, бе публикувано видео, на което протестиращият Николай Кутанов пита полицая В. Чапкънов, дали би умрял за родината си, щото той бил го направил.

На връщане към Благоевград след блокирането на пътя в Кресна, микробусът на Николай и негов приятел бе спрян от полицейски патрул на ГП Е-79 при пътен възел „Симитли-Банско“, а на него е нанесен удар с юмрук в корема. Това е станало от колега на Чапкънов, който е служител на СТЗБД към ОД МВР.

Освен това Кутанов е заплашен, че „ще си има големи проблеми“.

Снимка: Blagoevgrad-NEWS

„Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград е назначена служебна проверка във връзка с твърдения за употреба на неправомерна физическа сила от страна на полицейски служител спрямо гражданин. Поводът за назначената проверка са публикации в медийното пространство“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

От там напомниха, че всички действия на служителите на ОДМВР-Благоевград са в съответствие с изискванията за осигуряване на добър обществен ред и предотвратяване на закононарушения.

По повод нападението днес Кутанов подава жалба до ОДМВР, а всички протестиращи в Благоевград в 19 ч. тази вечер се събират на протест пред областната дирекция с искане уволнението на двамата полицаи.

- реклама -