сн. БГНЕС

ДАИ спря камион с техника за протеста в София, състави три акта (обновена)

ДАИ е спряла камиона с техниката, необходима за провеждането на днешния антиправителствен протест. Камионът е спрян в района на Горни Богров. Номерата му са свалени, и той не може да влезе в София.

От министерството на транспорта информират, че днес около 17 ч. при извършване на рутинна проверка екип на ИА „Автомобилна администрация“ е спрял тежкотоварен автомобил над 12 тона с регистрационен номер  СА 0576 РС. Инспекторите са установили четири нарушения, за което са съставени 3 акта. Автомобилът не е включен в лиценз и няма право да извършва обществен превоз. Водачът не е представил информация от тахографа за предходните 28 дни, съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози. Третият акт е за липса на пътен лист и товарителница.

Камионът, който е превозвал платформа за озвучаване, е с наложена принудителна административна мярка и е спрян от движение до отстраняване на несъответствието, заради липсата на лиценз за извършване на превози.

„Това са елементарни форми на отмъщение, които ще вбесят не само София и софиянци, но и цяла България. И ако камионът не дойде тук навреме, ще призова цяла София да излезе на улицата, и го обещавам“, заяви един от организаторите на протеста – Велислав Минеков.

Ако няма начин как да проведем протеста днес, тръгваме и блокираме града, съобщи още Минеков.

- реклама -