Варна
сн. БГНЕС

Полицията с последни данни за самоличността на жертвите от тройното убийство във Варна

Полицията във Варна е установила самоличността на трите трупа, открити в апартамент в морската столица днес. Става въпрос за двама български граждани – 40 годишен мъж, 23 годишна жена и шведски поданик на 41 години. По данни на разследващите те са били в приятелски отношения.

В жилището са намерени множество оръжия – картечница и три пистолета.

Два от пистолетите са били газови, но са преправени на бойни и са със заличени номера. Имало е и множество боеприпаси. Полицията отказва да каже кой от тримата е бил извършител и дали той се е самоубил. Нито пък дали е възможно да е стрелял външен човек.

Появи се и информация, че на мястото е имало още една жена, която обаче успяла да избяга, скачайки от балкона. Разследващите обаче не потвърдиха дали това е истина или не. Апартаментът е бил нает от единия от българските граждани, като наемодателите не са разпитани все още.

40-годишният мъртъв българин е регистриран за хулигански прояви през 2004 година. Няма данни шведският гражданин да е криминално проявен.

Предстоят аутопсии на жертвите на тройното убийство, както и балистични експертизи. Едва след това ще се знае с колко куршума са били разстреляни.

- реклама -