наркотици

Полицията разби мощна група за разпространение на наркотици

16 души са били арестувани при специализирана полицейска операция в Поморие, Шкорпиловци и Долни Чилфлик. Всички те са обвинени, че са част от престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотици на територията на цялата страната, съобщиха от МВР.

Дилърите са били добре въоръжени

В акцията са участвали ГДБОП и спецченегета от Варна и Бургас. Под ръководството на Специализираната прокуратура те са извършили 18 претърсвания на адреси, обитавани от лицата, както и на управлявани от тях автомобили.

4730101Иззети са общо 12 килограма марихуана, 35 грама амфетамини, 5 електронни везни.

В арестуваните са открити и 11 700 лева с недоказан произход, мобилни телефони, метал детектори, старинни монети, 13 боеприпаса, както и „Ауди А8” с пренабити номера.

Четирима от задържаните вече са пуснати под гаранция

На осем от задържаните членове на групата, които са на възраст между 23 и 36 години  са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества и им е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Специализираният наказателен съд е пуснал под гаранция други четирима мъже, а останалите четирима са разпитвани само като свидетели, стана ясно в последствие.

Работата по документиране и доказване на цялостната престъпната дейност на групата продължава.

 

- реклама -