проверка, СБЖ, Анна Заркова

Полицията проверила СБЖ по сигнал за непроведено общо събрание

„Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява журналистическото общо събрание, което се състоя преди няколко дни.“

Това написа в профила си във фейсбук Анна Заркова, която е главен секретар на съюза.

„Това е лоша новина за българската демокрация, разбира се. Но е добра за съюза на журналистите. Щом го преследват с полиция, значи е жив!

СБЖ беше в кома, изглеждаше мъртъв с години – веднъж притихнал, полегнал и незначителен, друг път обезкръвяван, ограбван и изнасилван…Но се размърда напоследък и вече го бият – следователно го има, някому пречи, а на мнозина е нужен.

То същото важи за журналистиката. Нищо, че голяма част от нея спи или кълве сега в кокошарника при мисирките“, пише още Заркова.

Сигнал за непроведено общо събрание на Съюза на българските журналисти и фалшифициран протокол и други нарушения са причината за полицейската проверка в съсловната организация. Това съобщиха за „24 часа“ от МВР.

Самата проверка е била преди 10 дни. Извършил я е 1 полицай, който е поискал документи и след това си е тръгнал. Полицаят дори е уведомил председателката на съюза Снежана Тодорова, че ще отиде на проверка.

- реклама -