Пловдив

Полицията погна шофьорите в Пловдивско: Арестувани са 23 след спецакция по пътищата

23 лица e задържала пловдивската полиция при крупна акция на пътя, съобщи говорителят на ОДМВР. Операцията е проведена под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив през последните 36 часа.

Двама от задържаните са предложили и подкуп.

Проверени са били над 2 хиляди превозни средства и 2633 ма водачи на територията на областта. Съставените актове са 179, а наложените глоби по фиш 201 броя. За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи. Двама от проверените водачи-един на територията на Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на проверяващите ги униформени служители и са задържани.

При 26 от проверените водачи дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила.

Шестима са задържаните водачите, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества.

74 от проверените шофьори са били без поставен обезопасителен колан, а 52 от автомобилите са били технически неизправни. Десет от автомобилите са били без сключена застраховка Гражданска отговорност, а 49 от проверените лица са били с нередовни документи. 21 са констатираните нарушения свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка. Санкционирани за други нарушения по Закона за движение по пътищата са 203 от проверените водачи. Като резултат от проведената акция на територията на област Пловдив за различни криминални престъпления са задържани 23 лица.

Най- голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5-ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най-високият отчетен показател в населеното място е 1.84 промила. В Раковски шофирали след употреба на алкохол са били 3- ма от водачите, като най- високият отчетен показател е 1.79 промила.

източник: Фокус

- реклама -