Полицията няма данни българинът, блъснал жена в берлинското метро, да е у нас

Нямаме данни някой от групата българи, присъствали на инцидента в берлинското метро, да се е връщал у нас, заяви шефът на полицията Христо Терзийски.

Не е правена проверка дали са в България

Той обясни, че за момента страната ни не е получила Европейска заповед за ареста на самия нападател Светослав Стойков, въпреки че има издадена такава за територията на Германия.

Все пак Терзийски потвърди, че немските власти са потърсили съдействие от българската полиция. „В контакт сме и всички техни искания се изпълняват своевременно“, каза полицай №1.

image_5937461_126

Светослав Стойков работи като общ работник в Берлин, заедно с майката на децата си Цветанка, която миела чинии.  Роден е в Добрич, но е живял на семейни начала с жена във варненския ромски квартал „Максуда”.

От нея има три деца. Те се отглеждат от родителите на жената, които твърдят, че не са го виждали от лятото. Вчера обаче немските власти заявиха, че имат подозрения, че Светослав се е завърнал у нас.

Вижте къщата, където живеят децата на побойника:

26-годишният мъж е с богато криминално минало. Нападателят от метрото многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви.

От МВР съобщиха, че българските полицейски служби работят в непрекъснат контакт с германските си колеги, всички отправени от тяхна страна искания за информация се обработват и своевременно се предоставят исканите данни. Разследването се води от германските власти.

- реклама -