Полицията нахлу в централата на Навални като използва трион, привържениците му готвят протести

Руски полицаи нахлуха в московската централа на видния опозиционер Алексей Навални като използваха трион и задържаха няколко членове на екипа му, съобщиха негови помощници.

41-годишният опозиционен политик призова руснаците в цялата страна да се опълчат на властите и да участват в митинги.

Поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални, яростен критик на президента Владимир Путин, планират да проведат протести в различни части на страната днес с призив за бойкот на предстоящите президентски избори. Това се случва, след като Върховният съд на Руската федерация отхвърли в петък жалбата на Навални срещу отказа на властите да го регистрират като кандидат за президент, предаде ДПА.

Руската централна избирателна комисия по-рано излезе със заключение, че Навални не може да се кандидатира за президент на изборите през март заради предишна присъда за финансови престъпления, за които му е наложена условна присъда. Той отрича всички предявени му обвинения и твърди, че те са скалъпени, за да бъдат пресечени политическите му амбиции.

Навални призова за бойкот на изборите на 18 март, на които се очаква безапелационна победа и пореден 6-годишен президентски мандат на Путин.

- реклама -