румяна бъчварова

Полицията и НАП с общ координационен ценър по морето

Общ координационен център между НАП и полицията ще бъде създаден по Южното Черноморие. Това стана ясно след среща министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов с директора на бургарската полиция.

„В координационния център ще работят както полицейски служители, така и служители на НАП, като целта е да се координират действията между институциите по време на летния туристически сезон”, заяви вътрешният министър. По думите на Бъчварова това ще даде допълнителни гаранции и сигурност на почиващите по българското Черноморие.

В Бургас министър Бъчварова за пореден път отхвърли съмненията за политически чадър над Димитър Желязков – Очите, който бе смъртоносно прострелян миналата седмица в Слънчев бряг.

прокуратура
Цацаров ще обяви днес има полицейски чадър над босове в бургаския регион

Посещението на министр Бъчварова съвпада с визитата в Бургас на главния прокурор Сотир Цацаров и заместниците му. Висшите представители на държавното обвинение заминаха по спешност за Бургас вчера, за да инспектират знаковите дела, по които работят окръжни и апелативни прокурори.

Според непотъврдена информация проверките се правят заради постъпили сигнали за „чадър“ над наркобизнеса по морето. Ще бъде проверено и има ли сигнали срещу полицейски служители и какви мерки са взети.

Цацаров е проверил и делата, по които работят районните прокуратури в Поморие и Несебър, тъй като на тяхна територия напоследък имаше серия от тежки криминални престъпления.

 

- реклама -