Полицията е по петите на водач, вдигнал 280 км/ч във Велико Търново (ВИДЕО)

Полицията във Велико Търново се самосезира по клип в социалните мрежи и издирва „пилот“, вдигнал 280 км/ч със супермощна кола на западния изход на старата столица в посока София.

Краткото видео показва как шофьор изпробва тунингования си Nissan GT-R I с 900 конски сили по бул.“България“ във Велико Търново. Негов спътник в колата снима, докато безразсъдният водач профучава на червено на светофарите към „Метро“. Дръзналите да пресекат булеварда пешеходци са наречени „ненормални“ от участниците в скоростната отсечка. Още по-смущаващ е фактът, че заснетият часовник на таблото на колата показва 18:07 ч., когато движението в града все още е доста оживено.

Бясното ускорение започва след детелината на западния пътен възел. Постоянно се показва нарастващата скорост, която в един момент стига 280 км/ч на главния път Велико Търново – София.

„След като се запознахме с клипа, веднага са предприети действия. Установен е евентуалният извършител. След като съберем достатъчно данни и съгласуваме с прокуратурата, ще бъде образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и този водач ще бъде наказан с цялата строгост на закона“, коментира пред „24 часа“ шефът на ОДМВР Велико Търново ст. комисар Димитър Машов.

Източник: 24 часа

- реклама -