Деле Али

Полицията разследва инцидента с ударения с бутилка Деле Али

Полицията ще разследва инцидента с полузащитника на Тотнъм Деле Али, който бе уцелен с бутилка по време на дербито на Северен Лондон с Арсенал. Английският национал бе с основна заслуга за класирането на шпорите на полуфинал. Той вкара веднъж и асистира за втория гол при успеха с 2:0.

22-годишният халф бе уцелен близо до тъчлинията, малко преди домакините да изпълнят странично хвърляне в 73-та минута. Полицията вече работи с Арсенал по идентифицирането на провинилия се запалянко. От клуба споделиха, че преглеждат видеокамери от стадиона, за да открият извършителя.

Деле Али

Дели Али: Голът и победата са по-сладки

Халфът реагира на случката, показвайки с жест към феновете на Арсенал резултата от двубоя. „Това е положението. Случката направи голът и победата далеч по-сладки“, обясни Деле Али за Sky Sports.

„В друга държава може би щяха да затворят стадиона за няколко мача“, заяви менижърът на Тотнъм Маурисио Почетино. „Късмет е, че не е голям проблем. Но хората трябва да са по-внимателни, и трябва да избягваме подобни действия. Някои хора се държат лошо и безотговорно“, той.

Втори инцидент в дербито на Северен Лондон

Това е втори инцидент в дербито само за три седмици. В двубоя във Висшата лига, на 2 декември, спечелен с 4:2 от артилеристите, бе хвърлена обелка от банан към нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг. Отговорният фен на Тотнъм бе наказан с четиригодишна забрана за посещаване на мачове и глоба във вторник.

- реклама -