Иван Леко, Брюж, Белгия, измами
Само преди седмица Иван Леко изведе Брюж срещу Атлетико Мадрид в Шампионската лига

Полицията в Белгия разследва клубове за уговорени срещи

Полицията в седем държави започна обиски и арести на собственици на клубове в мащабно разследване за уговорени срещи. Според белигийските прокурори 220 полицаи общо са извършени 57 различни акции. От тях 44 са в Белгия, а останалите 13 – във Франция, Люксембург, Кипър, Черна гора, Сърбия и Македония. Доказателства са събирани в период на една година. Освен за уреждане на мачове, са събирани данни за пране на пари.

Агентът Баят е в центъра на разследването

Сред арестуваните е футболният агент Моги Баят – бивш мениджър на белгийски Шарльороа. 44-годишният бизнесмен от белгийски и ирански произход е бил един от основните заподзрени. Разследването е засегнало някои от най-големите клубове в Белгия, като Андерлехт, Брюж и Стандард Лиеж. Друг агент, който е разпитван е Деян Велькович.

В Белгия са арестувани и двама рефери

Според белгийското издание Le Soir полицията подозира футболистите на Стандард Оби Уларе, Мишел Прудьом и Дино Арсланагич, които са свързани с Бият. Вестникът добави още, че са арестувани бившият треньор на Андерлехт Херман Ван Холфсбеек, настоящият треньор на Брюж Иван Леко и реферите Барт Вертентен и Себастиен Делфериер.

- реклама -