издъхне села мъж пиян нападение акушерка Стара Загора обир, бюро, парични преводи, охрана, Велинград

Полицейско присъствие и мобилна камера за скорост за опасната отсечка в Айтос

Постоянно полицейско присъствие с мобилна камера за скорост предложи зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков на протестиращите в Айтос.

Хората блокират няколко пъти опасна отсечка в знак на протест след като при инцидент на мястото миналия понеделник камион уби баща и двете му деца и рани тежко 17-годишен пешеходец. Те настояват да бъде изведен тежкотоварният трафик извън града.

„Обединихме се около идеята областният управител да свика комисия по регионално развитие, с която да  стартираме процеса по изграждане на обходен път на град Айтос“, увери Граматиков.

По думите му ще се вземат и конкретни мерки за ограничаване на движението на тежкотоварните автомобили.

От 27 септември от АПИ, съвместно с органите на полицията, предприемат мерки за временно ограничаване на преминаването на тежкотоварния трафик на превозни средства над 12 тона през Айтоския проход.

До края на месец октомври ще бъде свикан Областният съвет за регионално развитие на територията на област Бургас, на който ще се гласува и приоритетното изграждане на обходен път, обясни и Мария Нейкова – областен управител.

Хората заявиха, че продължават с протестите, докато не видят конкретни действия.

Източник: БТВ

- реклама -