тираджия, подкупи, полицай, АМ "Марица"
сн. БГНЕС

Полицейско насилие над задържания след сутрешната гонка в Казанлък – ВИДЕО

Двама полицаи са отстранени от длъжност след като този следобед се появиха любителски кадри от залавянето на мъжа, който караше в насрещното платно в Казанлък. Причината – на видеото се вижда как униформените упражняват насилие и бият арестувания.

„ПО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БРУТАЛЕН НАЧИН МУ НАНЕСОХА ТОЗИ ФИЗИЧЕСКИ ТОРМОЗ, ЧОВЕКА БЕШЕ БЕЗЗАЩИТЕН. Освен травмите, същият гологлав полицай нанесе и материални щети като преди това с ритник затвори вратата на автомобила. Предполагам, че и преди това го удряха в тунелчето под блока, защото се чуваха нехуманни писъци от същото лице. Това ме предизвика да изляза на тересата… родната полиция ни пази“, споделя автора на видеото, което бе разпространено в интернет.

Тази сутрин в Казанлък близо половин час полицията преследва водач, който караше в насрещното движение по няколко централни булеварда и улици на града. Наложи се униформените да стрелят, за да спукат гумите му.

По-късно се разбра, че младия мъж е бил дрогиран и никога не е имал шофьорска книжка.

сн. presstv.bg

Според властите в Казанлък, през цялото време той е карал изключително опасно – не само се е движил в насрещното платно, но на моменти е шофирал с над 150 км/ч.

След като успяват да го накарат да спре, 25-годишният, който е криминално проявен, побягва пеша. Малко след това е заловен, а гневните полицаи упражняват насилие над задържаното лице.

По-късно стана ясно, че двама от полицаите, били задържания, са отстранени от длъжност.

„Действията на служителите са неприемливи. Със заповед на директора на Областна дирекция на вътрешните работи Стара Загора е образувано производство за тежко нарушение”, обясниха от полицията.

 

- реклама -