акция, Градец, полиция, страх, граждани, гласуват

Полицейските акции в Градец продължават: Хората отказват да гласуват от страх

Спецакция срещу купуване на гласове се провежда в Градец. Градът осъмна под полицейска блокада. Акцията е започнала още снощи с обиски на адреси и разпити на лица. Работи се по конкретни сигнали.

Кметът на града съобщи, че тази акция е първа за тези избори, като и на предишните избори е имало напрежението и хората не са гласували.

„И днес ме срещат хора изпитват страх и казват, че няма да гласуват. Мисля, че ще се получи обратното, вместо да излязат да гласуват, няма да гласуват“, допълни кметът, цитиран от bTV.

Към момента няма арестувани, акцията тепърва започва.

В Кипилово има жена, задържана за купуване на гласове, разпитани са свидетели, тя е давала по 100 лв.на глас.

Вчера спецчасти окупираха десетки населени места в страната в опит да открият предизборните нарушения. В благоевградско село имаше два ареста и изземване на списъци с хора, за които се предполага, че контролират вота.

Имаше акции и в Сливенско – там в краен квартал полицаи влязоха в хранителни магазини. В Бургаско също имаше засилено присъствие на жандармерия – отново в магазините имаше полиция и разследващи. Счита се, че хора предлагат на пазаруващи на версия да им опрощават средствата като им предлагат да гласуват за даден кандидат.

В Буковлък също имаше арести, а в Комарево бяха задържани синът на кмета и самият кмет.

Източник: bTV

- реклама -