Надежда Дойчева

След 50-километрова гонка с мигранти и катастрофа: Полицай е с опасност за живота (Снимки)

Катастрофа в София след гонка с полицията. Инцидентът е станал малко след 7 часа тази сутрин, на излизане от столицата към АМ „Тракия”, в посока Казичене.

Преследването е продължило поне 50 километра. 

При сблъсъка е ударен полицейски бус, а един служител на реда е бил тежко ранен, научи NOVA. В преследваното превозно средство са открити десетима нелегални мигранти.

Блъснатият полицейски бус не е препречвал пътя, а е бил на безопасно място на острова край пътното платно, допълниха разследващи.

Полицаите не са имали лента за спиране.

Шофьорът на мигрантите е криминално проявен. Нямал е и шофьорска книжка.

По неофициална информация бусът с мигранти е излязъл от Околовръстния път на автомагистрала „Тракия”. Там е започнала гонката с полицията. За да ги спре, друг полицейски бус е пресрещнал пътя на нарушителите.

Полицаят, шофьорът на буса с мигранти и трима от чужденците са настанени в столичната Окръжна болница. Служителят на реда е бил неконтактен. Свидетели на инцидента разказаха, че униформеният е бил ранен в областта на главата.

От болничното заведение потвърдиха за NOVA, че полицаят е с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. В момента медици го оперират по спешност. Пострадали са и трима от нелегалните мигранти – те имат счупвания.

Мигрантите в микробуса са били общо 12 и са сирийци. В момента ги разпитват с преводачи, за да се изясни цялата ситуация, каза градският прокурор на София Илиана Кирилова:

„Разпитват се мигрантите, разпитват се лица, настанени в болница, търсят се преводачи. Проверява се откъде са минали. 12 са засега според нас, мигрантите“.

„След получаване на докладната от Столична дирекция на вътрешните работи, е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура за тежко умишлено ПТП, както и за каналджийство„, допълни Кирилова

Частта от околовръстното шосе остава затворена заради разследването.

- реклама -