Полицейска проверка в полунощ изнерви протестиращите на Орлов мост

Полицейска проверка в полунощ на Орлов мост изнерви протестиращи. Най-малко 3 полицейски коли и един микробус обградиха кръстовището. На един от протестиращите – Манол Глишев му бяха взети документите за самоличност. Повече от половин час продължи проверката и полицаите бавеха връщането на паспорта му.

Полицаите обясниха, че извършват проверка във връзка с нещо, което се е случило на паметника на Съветската армия, без да конкретизират.

За да му върнат документите му казаха, че трябва да напише обяснение. Глишев седна в знак на протест на кръстовището, последваха го и други протестиращи. Полицаите се отказаха да го водят за обяснение и му върнаха документите.

С изключение на тази проверка, протестиращите от Орлов мост прекараха сравнително спокойна вечер.

Блокиран освен ключовият Орлов мост, остава и пространството пред Министерски съвет или т.нар. триъгълник на властта, заключен между сградите на правителството, на президентството и бившия Партиен дом, който от есента ще е основна сграда на народните представители.

Днес на Орлов мост ще има и занималня за децата на протестиращите. За целта в импровизираната лятна занималня ще има няколко учители.

- реклама -