роми

Полицейска акция за дрога разпали напрежение в ромските махали в Пловдив и Асеновград

Полицейска акция за дрога разпали напрежение в ромските махали в Пловдив и Асеновград снощи.

От думите на пловдивския заместник-окръжен прокурор Галина Андреева повод е станало задържането на мъж в Столипиново, което е съвпаднало с напрежението, което избухва едновременно там и в ромската махала на Асеновград.

В рамките на спецоперацията по линия наркотици в Столипиново снощи са задържани четири лица, открит е и половин килограм хероин

При ареста на единия от четиримата, извършен от цивилни полицаи пред заведение, е имало закани за саморазправа от страна на излезли от заведението хора. Тогава на помощ са извикани специализираните полицейски сили, които са вкарала обратно вътре в заведението ромите, като използваната сила е била правомерна.

От Столипиново са засечени обаждания към ромската махала в Асеновград с предупреждения, че и там се готви нападение. Тогава хора от махала Лозенец се обаждат на тел. 112 и отиват до Районното управление в Асеновград, за да питат какво става.

Каракачанов избухна след арестите в Столипиново: Ще сложим край на арогантната беззаконност в циганските махали

„Проверка установява, че няма реална заплаха от нападение, така че и двете махали се успокояват още снощи, днес също няма напрежение нито в Столипиново, нито в Асеновград. С каква цел са правени тези обаждания- всеки може сам да си направи изводите“, обясни прокурор Андреева.

- реклама -